Streekproducten

Boerderijwinkel De Meander

Bij boerderijwinkel De Meander in Brummen kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan biologisch dynamisch geteelde groenten. Deze winkel biedt ook heerlijke zuivelproducten zoals yoghurt, melk en kaas, afkomstig van de nabijgelegen boerderij de Vijfsprong in Vorden. Daarnaast is er elke vrijdag en zaterdag vers brood verkrijgbaar van de BioB├Ącker, wat zorgt voor een authentieke lokale smaakervaring.

De IJsselmarke

Verder versterkt het lokale voedselnetwerk IJsselmarke de verbinding tussen boeren en consumenten door het aanbieden van natuurinclusief en biologisch geteeld voedsel. Dit netwerk maakt het mogelijk voor inwoners en bezoekers om direct bij de bron te kopen, wat zorgt voor verse en kwalitatief hoogwaardige producten.

Nieuwe Erven in Eerbeek

Een bijzonder aspect van Brummen is de aanwezigheid van voedselbossen zoals Nieuwe Erven en het voedselbos in Eerbeek. Deze voedselbossen zijn niet alleen een bron van duurzaam geproduceerd voedsel, maar ook educatieve centra waar gemeenschappen kunnen leren over ecologische landbouw en samenwerking met de natuur.

Meer info

Voedselbos Elzenbos in Brummen

Ontdek het voedselbos Elzenbos in Brummen, een levendige plek waar gemeenschap en natuur hand in hand gaan. Elke zaterdagochtend komt een groep vrijwilligers samen om dit duurzame stukje natuur te onderhouden en verder te ontwikkelen. Bezoekers zijn van harte welkom om mee te helpen of gewoon een kijkje te nemen. Dit unieke project biedt niet alleen een kans om iets over ecologische landbouw te leren, maar ook om actief bij te dragen aan de lokale biodiversiteit. Ervaar zelf de harmonie tussen mens en natuur in het hart van Brummen.

Meer info