Dagdromen bij statige landhuizen, slenteren over verlaten wandelpaden, met de fiets erop uit in een voortdurend wisselend landschap, of een spectaculaire rit in de oude stoomtrein… de gemeente Brummen biedt ongekende mogelijkheden om buitengewoon te genieten.

 

 • Fietsen

  Of je nu wilt genieten van bos en heide, je vergapen aan de prachtige landhuizen in de IJsselvallei of meer ontdekken van de geschiedenis: het kan allemaal.

  Fietsen
 • Wandelen

  Te voet geniet je met volle teugen van het gezellige dorpsleven en ervaar je tot in je tenen de rust van het buitengebied.

  Wandelen
 • Veluwe

  De Veluwe is een prachtig gebied wat je eindeloos kan blijven ontdekken, zo veelzijdig is het. Van uitgestrekte bossen, middeleeuwse vestingstadjes, tot de leukste attractieparken van Nederland.

  Veluwe
 • Hanzesteden

  Volg de rivier de IJssel en je vindt aan haar oevers een aantal prachtige Hanzesteden. Steden met allure, waar je heerlijk kunt slenteren door historische straatjes om je te vergapen aan oude kerken, waaggebouwen, stadsmuren en poorten. 

  Hanzesteden
 • Buurtschappen

  In de 17e eeuw trokken gefortuneerde westerlingen graag naar het gebied rond de prachtige IJssel voor de schone lucht en het prachtige landschap.

  Buurtschappen

Op ontdekkingstocht: op de fiets, te voet of te paard

De vele bezienswaardigheden in de gemeente Brummen en de omgeving ontdek je het beste te voet of op de fiets. Je kunt gethematiseerde routes fietsen over het Veluwse fietsknooppuntensysteem. Liever zelf een route samenstellen? Dan kan natuurlijk ook! Of ben je meer van het wandelen? Dat kan hier eindeloos. Struinend over de Veluwe kan je zo maar eens oog in oog komen te staan met een edelhert of wild zwijn. En ken je de IJsselvallei al? Nog steeds Veluwe maar dan met een plus. Wandel een Klompenpad en ontdek het zelf! We geven je graag een paar tips.

Ontdek Brummen

Deze week in Brummen

De mooiste plekjes volgens de locals

Wat is jouw favoriete plekje in de gemeente Brummen? Dat vroeg de stichting Landschapsnetwerk Brummen aan inwoners van onze gemeente. Veel mensen deelden graag hun lievelingsplek. Laat je inspireren door de tips van inwoners.

Bekijk onze tips