Stoomtrein Eerbeek

Van mei tot eind december kun je vanuit Beekbergen naar Eerbeek reizen en in de zomermaanden zelfs verder naar Apeldoorn of Dieren. Deze historische stoomtreinrit is een avontuur voor het hele gezin, waarbij je de rijke geschiedenis van het Nederlandse spoor ervaart in een authentiek rijdend spoorwegmuseum.

Een rit vol geschiedenis op de koningslijn

De treinreis vindt plaats op de historische Koningslijn, die in 1887 werd aangelegd op initiatief van Koning Willem III. De naam 'Koningslijn' eert deze koninklijke invloed. Oorspronkelijk liep het traject van Dieren via Apeldoorn naar Zwolle. Hoewel het personenvervoer in 1947 stopte en het goederenvervoer in 1984, hebben enthousiaste vrijwilligers de lijn en de treinen in 1975 nieuw leven ingeblazen. Nu kun je genieten van een pittoreske rit door het mooie landschap van de Veluwe, terwijl je meer leert over de boeiende geschiedenis van deze regio.

Naar dienstregeling

Culinaire haltes langs de koningslijn

Combineer je historische treinreis met de Veluwsche Stoomtrein met enkele culinaire stops in de omgeving van Brummen. Langs de route van de Koningslijn, die loopt van Beekbergen naar Eerbeek en door naar Apeldoorn of Dieren, liggen diverse sfeervolle eetgelegenheden die perfect zijn om je dagje uit te verrijken.

Culinaire haltes