Stoomtrein Eerbeek

Vanaf mei tot eind december rijdt de stoomtrein vanuit Beekbergen naar Eerbeek. In de zomer is het ook mogelijk om vanaf station Eerbeek naar Apeldoorn of Dieren te reizen. 

Stap in een andere wereld en maak een ritje met de stoomtrein! In dit rijdende spoorwegmuseum ervaar je een onvervalst stukje vervoersgeschiedenis. Als de indrukwekkende stoomlocomotief zich klaarmaakt voor vertrek en de indringende stoomfluit klinkt, waan je je in vervlogen tijden. De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) rijdt op de Koningslijn Apeldoorn-Dieren en maakt onder andere een tussenstop op station Eerbeek. Elk jaar stappen duizenden toeristen in een van de authentieke rijtuigen uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Dit mag je niet missen tijdens je verblijf in Eerbeek.

Koningslijn

De spoorlijn van Apeldoorn naar Dieren is aangelegd in 1887 en was een initiatief van Koning Willem III. Vandaar natuurlijk de naam Koningslijn. Het traject liep oorspronkelijk van Dieren via Apeldoorn richting Zwolle. De spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren is 22 kilometer lang en werd druk gebruikt voor het vervoer van zowel passagiers als goederen, vooral hout en papier. In 1947 stopte het passagiersvervoer, tot 1984 werden nog goederen vervoerd. In 1975 ging een groep enthousiaste vrijwilligers aan de slag met het opknappen van een oude stoomlocomotief en wagons om de Koningslijn nieuw leven in te blazen. De aanzet voor het levende spoorwegmuseum van de VSM.

Kijk voor meer informatie en de dienstregeling op www.stoomtrein.org