Leuvenheim

Historie

Een interessant historisch detail is de voormalige aanwezigheid van een eigen station langs de spoorlijn Arnhem-Zutphen, operationeel van 1882 tot 1917. Dit station, voortgekomen uit een overeenkomst met de heer Metelerkamp van landgoed De Wildbaan, markeert een tijdperk waarin de bereikbaarheid van Leuvenheim significant werd verbeterd. Hoewel de treinen hier niet meer stoppen, vormt Leuvenheim nu een knooppunt voor fietsers, wandelaars en ruiters die de schoonheid van de omgeving op eigen tempo willen ontdekken.

Wandelen Leuvenschepad

Verborgen parels - Fiets langs gesloten landgoederen

Ontdek de verborgen parels van het landschap op de fiets. Deze unieke route voert je langs adembenemende, gesloten landgoederen, rijk aan geschiedenis en omgeven door natuurlijke schoonheid. Hoewel deze landgoederen niet open zijn voor publieke bezichtigingen, bieden ze vanaf de fietspaden een prachtig zicht op de verfijnde architectuur en de sierlijke tuinen die Nederland rijk is. Een tocht langs deze gesloten parels is een onvergetelijke ervaring voor elke fietsliefhebber.

 • Gelderse Toren

  Een historisch monument dat de rijke geschiedenis van het gebied weerspiegelt.

  Gelderse Toren
 • Huis Den Bosch

  Een opmerkelijk historisch gebouw in Leuvenheim, dat een bezoek waard is.

  Huis Den Bosch
 • De Rees

  Nog een interessante locatie die een bezoek waard is voor hen die geïnteresseerd zijn in de lokale geschiedenis en cultuur.

  De Rees
 • De Wildbaan

  De Wildbaan in Leuvenheim draagt ook een rijke historie met zich mee. Het gebied, dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en biodiversiteit, heeft een fascinerende achtergrond.

  De Wildbaan