Empe

Ontdek de natuur van de Empese en Tondense Heide

Een Oase van Rust en Natuur

De Empese en Tondense Heide, gelegen in de schilderachtige regio van Gelderland, biedt een idyllisch landschap waar natuur en stilte hand in hand gaan. Dit natuurgebied is een perfecte bestemming voor iedereen die de dagelijkse drukte wil ontvluchten en zich wil onderdompelen in de serene schoonheid van heidevelden en bosrijke omgevingen.

Naar route

Flora en fauna

Het gebied staat bekend om zijn rijke biodiversiteit. Tijdens een wandeling door de Empese en Tondense Heide kun je genieten van bloeiende heidevelden die in de late zomer een paarse gloed over het landschap werpen. Het is ook een thuisbasis voor vele vogelsoorten, vlinders en zelfs enkele zeldzame plantensoorten. Het natte heidegebied is uniek en biedt ook habitat aan bijzondere diersoorten zoals de heikikker en de ringslang.

Wandelroute

Geniet van het landschap

Ontdek de schoonheid van het landschap te voet of per fiets langs een van de vele routes die dit gebied rijk is. Deze paden leiden je langs historische boerderijen, door adembenemende natuurreservaten en naar gezellige dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Voor de cultuurliefhebbers is een bezoek aan een van de lokale kunstgalerijen of het bijwonen van een cultureel evenement een absolute must. Hier kun je de lokale kunst en tradities van dichtbij ervaren.

 • Wandelen

  Trek je wandelschoenen aan en verken de adembenemende paden die Empe rijk is. Van rustige wandelingen door het bos tot avontuurlijke tochten langs de rivier, elke route biedt unieke uitzichten en de kans om de lokale flora en fauna te bewonderen. De paden variƫren in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor er voor elke wandelaar, jong of oud, iets te genieten valt.

  Wandelen
 • Fietsen

  Fietsliefhebbers zullen zich thuis voelen op de vele fietspaden die Empe doorkruisen. Fiets langs uitgestrekte velden, door charmante dorpjes en langs historische bezienswaardigheden. De goed onderhouden fietspaden nodigen uit tot ontspannen tochten of energieke fietstochten, met onderweg voldoende plekken om te rusten en te genieten van een picknick of een kopje koffie.

  Fietsen
 • Mountainbiken

  Voor de avonturiers onder ons biedt Empe uitdagende mountainbikeroutes die door het gevarieerde landschap slingeren. Test je vaardigheden op de technische paden, steile afdalingen en natuurlijke hindernissen. De routes zijn ontworpen om zowel beginners als ervaren mountainbikers een onvergetelijke ervaring in de natuur te bieden.

  Mountainbiken